Biznis plan

Biznis plan mora da ima svako ko je preduzetnik ili planira da postane. Problem je što onaj mali broj preduzetnika koji se odluči na ovaj  korak na kraju ne napravi dobar biznis plan. Osnovna stvar koju morate imati na umu pri pisanju biznis plana je njegova svrha i kome je on namenjen. Zašto vam ovo naglašavamo? Zato što je veliki broj mogućih korisnika vašeg biznis plana:

 • Firma – na osnovu biznis plana sagledava viziju, strategiju poslovanja i postavlja ciljeve
 • Banke i ostale finansijske organizacije – na osnovu vašeg biznis plana procenjuju koliko ste sposobni da započnete i vodite svoj posao
 • Menadžment tim – radi praćenja realizacije, kontrole i razumevanja budućih akcija firme
 • Zaposleni – da bi razumeli šta se od njih očekuje
 • Strateški partneri – da bi procenili da li se vaše ideje poklapaju sa njihovom misijom i planovima

biynis plan

Pravljenje biznis plana je vredno truda. Dobar plan će dovesti do razvoja posla. On će omogućiti preduzetniku da razmisli o svim mogućnostima koje ima. Biznis plan mu daje pravac koji sledi i govori da li se njegov posao razvija po planu.

Ako imate na umu da je biznis plan ključ uspeha u Vašem poslovanju onda možete da shvatite koliko je bitno da Vaš biznis plan bude praktično bez ijedne mane. Zvuči nemoguće? Nemojte da se brinete! Tim ABC Services-a je tu da uradi kompletan posao za Vas.

Pre nego što se usredsredimo na izradu biznis plana, savetujemo vam da prethodno prikupite i organizujete svu potrebnu dokumentaciju, verifikujete tačnost informacija i sprovedete sve potrebne analize. Definišite kome je namenjen biznis plan, definišete oblasti u kojima vam je potrebna stručna pomoć jer je u biznis planu potrebno da svaki deo bude stručno obrađen i da su prezentovane informacije tačne i verodostojne.

Osnovni elementi  biznis plana urađenog od strane ABC Services-a su:

 1. UVODNI DEO
 2. OPIS POSLOVNE AKTIVNOSTI PRIVREDNOG DRUŠTVA
 3. ANALIZA TRŽIŠTA I MARKETING
 4. ISTRAŽIVANJE, DIZAJN, RAZVOJ I PROIZVODNJA
 5. RUKOVODEĆI KADAR
 6. SWOT ANALIZA
 7. FINANSIJSKA ANALIZA

Ukoliko Vam je potreban kvalitetan, verodostojan i precizan biznis plan kontaktirajte nas. Vaš ABC Services.